Crvenilo očiju i mutan vid nakon poroda?

Poštovani gospodine Šariću, javljam vam se u vezi problema sa uveitisom. Imam 30 godina i rodila sam prije 6 mjeseci. Mjesec dana nakon poroda krenulo je crvenilo očiju i mutan vid. Crne leteće mušice koja sam imala u trudnoći. Mutno crvenilo oka koje je doslovno šetalo po oku bez boli i iscjedak. Otišla sam oftalmologu (nalazim se u Njemačkoj) i on je rekao da je konjunktivitis. Dobila sam Kortizon kapi i mislila sam da će proći, ali to se par dana nakon prestanka uzimanja terapije opet vraćalo. I tako se vratilo već 10. put. Ma samo su vam suhe oči, rožnica se upalila, imate konjunktivitis i imate neku upalu baš u oku su bile dijagnoze. Svaki put Kortizon i to se i dalje vraća. Došla sam u HR i otišla privatniku koji je rekao da imam diskretni prednji uveitis. Opet dobila Kortizon i opet se vratilo. Crvenilo očiju i bol su tu a doktorica u Njemačkoj me pregledala i rekla da uveitisa nema. Sad sam zbunjena i preplašena. Vadila sam kompletnu krvnu sliku i sve je ok, ANA HL pretraga je negativna i sad čekam rezultate HL B27 testa. Zašto se onda crvenilo pojavljuje ako nije trenutno uveitis prisutan? Imam i dioptriju: D -1,50 i L -1,00.

Sad nosim naočale za cijeli dan i ne znam više gdje da tražim uzrok, pa se pitam dali je možda nešto hormonalno? Preplašena sam jer sam čitala da uveitis izaziva sljepoću. Molim vas za savjet također koje bi pretrage još mogla napraviti? Hvala Vam i sa velikim poštovanjem Vas pozdravljam.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

mutan vid nakon poroda, trudnoća uveitis

Dean Šarić

Poštovana,

dosta teško pitanje, za početak je jako bitno da nema uveitisa. Moguće je da je riječ o suhoći očiju, naime pogotovo ako dojite moguće je da je zbog hormonskih promjena došlo do izrazite suhoće. Dakle za početak isključiti suho oko, a onda treba krenuti dalje. Često davanje kortikosteroida nije rješenje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog
Kabinet za kontaktne leće Klinike za očne bolesti KB “Sveti Duh”, Zagreb.

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Operacija mrene pregled popust
 Komentiraj
  1. Sanela napisao:

    Postovani!

    Beba ima 2 mjeseca i prije 2 dana sam primjetila da mu roznjace nisu iste velicine. Na lijevom oku je veca roznjaca, to sam primjetila uvece dok sam ga presvlacila. Zanima me da li je opasno, i da li moram bebu hitno nositi ljekaru?

    Zabrinuta sam.Pošalji komentarComplete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!