Crvenilo oka s bjelkastim iscjetkom i krmelji?

Poštovani, unatrag 3 mjeseca imam poteškoće s očima. Pojavi se crvenilo s bjelkastim iscjetkom i krmelji na jednom oku. Liječim Tobrex kapima i masti 7 dana (oba oka) potom je nekoliko dana dobro, a onda se ponovi sve to na drugom oku. Znači recidivi svakih 5-7 dana na drugom oku. Napravila sam bakteriološki bris, sterilno je. Bila sam kod oftalmologa na pregledu nakon zadnje upale i sve je uredu. Malo mi je bila oštećena rožnica od antibiotika pa mi je preporučila Recugel navečer kroz 10-tak dana. Rekla je da bi uzrok učestalih recidiva moglo biti suho oko pa mi je preporučila Thealoz duo kapi i s njima sam zadovoljna, ali nakon nekoliko dana evo opet su se pojavili krmelji, sluz, crveno oka. Prestala sam koristiti Recugel, a počela sam kapati s Tobrex kapima i crvenilo se nakon 1 dan počelo povlačiti. Molim Vas za pomoć jer više ne znam što da radim, pobacala sam nekoliko puta svu šminku, pazim iznimno na higijenu, ne diram prstima oči, izmijenila sam sve filtere klima uređaja, ne znam više kako si pomoći? Prije ovog nisam imala nikad problema s očima, ne nosim naočale niti leće. Hvala unaprijed na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

crvenilo oka krmelji, bijeli iscjedak oka
Dean Šarić
Poštovana,

potrebno je naći uzrok, prema onome što kažete ili je riječ o suhom oku ili o kroničnoj infekciji (npr. chlamydia). Dakle treba učiniti testove suhoće oka i bris spojnice na chlamydiu, a onda liječiti osnovni uzrok.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri − 2 =

Back to top button