Crvenilo i bol u oku se ne smanjuje. Što mi je činiti?

Poštovani, molim mišljenje odnosno savjet. Naime, od 2008 godine imam problem s desnim okom. Oko je crveno i bolno. Dobivala sam; Opatanol, Maxitrol, Ciloxan, Rinolan, Garamycin, Ciprinol, Ciloxan, Tobrex, Maxidex. Djelovanje kapi, masti i tableta bude samo tri dana, nakon toga nema učinka. Dakle crvenilo se nešto malo povuče i onda se nazad vrati kao i bolnost istoga. Doktori, oftalmolog i obiteljski liječnik mi nisu znali uspostaviti dijagnozu, sve do kraja 2009 godine, kad se sve povuklo. Oko se očistilo, crvenilo nestalo, nije boljelo ni peklo, a u to vrijeme sam bila trudna. Rodila sam sredinom 2010. i dvije godine nakon toga nisam imala nikakvih problema. Da bi se to meni vratilo sredinom 2012 godine, crvenilo, bol, peckanje i suzenje oka pa čak i oslabljenje vida (-1.50) samo na tome oku. Redovito idem na preglede, očni tlak 5.5/7.0, a i izvadila sam podosta nalaza: testiranje na alergije – kasna reakcija na preosjetljivost, bris oka – u redu, nalaz za štitnjaču – u redu, krv u redu, osim šećera (6.20), te mokraća u kojoj je pronađena trichomonas vaginalis za koji sada pijem Medazol tablete tjedan dana, no oko je i dalje crveno, natečeno, bolno.

Zadnji nalaz glasi ovako:
BMS.oc.dex: hipemerija i proširene krvne žile bulbarne spojnice sektorno u nazalnom dijelu, rožnica bistra, ps srednje duboka, ostali nalaz uredan.
TH: umjetne suze. No naime ja i dalje nemam uspostavljene dijagnoze, te se meni crvenilo i bol u oku ne smanjuje. Što mi je činiti? Koje nalaze napraviti, kome se obratiti za pomoć, znate li možda Vi? Hvala unaprijed!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

crvenilo i bol u oku

Dean Šarić

Poštovana,

potrebno Vam je praćenje oftalmologa koji se uže bavi imunologijom i svakako, možda i važnije imunologa koji se uže bavi utjecajem imunoloških poremećaja na oko – tu bih Vam preporučio doktoricu Sentić na KBC “Zagreb”.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog
Kabinet za kontaktne leće Klinike za očne bolesti KB “Sveti Duh”, Zagreb.

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Optical Express nagradna igra 2018


Pošalji komentarComplete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!