Crvenilo i bol u oku se ne smanjuje. Što mi je činiti?

Poštovani, molim mišljenje odnosno savjet. Naime, od 2008 godine imam problem s desnim okom. Oko je crveno i bolno. Dobivala sam; Opatanol, Maxitrol, Ciloxan, Rinolan, Garamycin, Ciprinol, Ciloxan, Tobrex, Maxidex. Djelovanje kapi, masti i tableta bude samo tri dana, nakon toga nema učinka. Dakle crvenilo se nešto malo povuče i onda se nazad vrati kao i bolnost istoga. Doktori, oftalmolog i obiteljski liječnik mi nisu znali uspostaviti dijagnozu, sve do kraja 2009 godine, kad se sve povuklo. Oko se očistilo, crvenilo nestalo, nije boljelo ni peklo, a u to vrijeme sam bila trudna. Rodila sam sredinom 2010. i dvije godine nakon toga nisam imala nikakvih problema. Da bi se to meni vratilo sredinom 2012 godine, crvenilo, bol, peckanje i suzenje oka pa čak i oslabljenje vida (-1.50) samo na tome oku. Redovito idem na preglede, očni tlak 5.5/7.0, a i izvadila sam podosta nalaza: testiranje na alergije – kasna reakcija na preosjetljivost, bris oka – u redu, nalaz za štitnjaču – u redu, krv u redu, osim šećera (6.20), te mokraća u kojoj je pronađena trichomonas vaginalis za koji sada pijem Medazol tablete tjedan dana, no oko je i dalje crveno, natečeno, bolno.

Zadnji nalaz glasi ovako:
BMS.oc.dex: hipemerija i proširene krvne žile bulbarne spojnice sektorno u nazalnom dijelu, rožnica bistra, ps srednje duboka, ostali nalaz uredan.
TH: umjetne suze. No naime ja i dalje nemam uspostavljene dijagnoze, te se meni crvenilo i bol u oku ne smanjuje. Što mi je činiti? Koje nalaze napraviti, kome se obratiti za pomoć, znate li možda Vi? Hvala unaprijed!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

crvenilo i bol u oku
Dean Šarić
Poštovana,

potrebno Vam je praćenje oftalmologa koji se uže bavi imunologijom i svakako, možda i važnije imunologa koji se uže bavi utjecajem imunoloških poremećaja na oko – tu bih Vam preporučio doktoricu Sentić na KBC “Zagreb”.

Srdačan pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button