Bavljenje sportom s polutvrdim lećama?

Poštovani, počeo sam nositi polutvrde leće. Molim Vas za informaciju, da li se s njima mogu baviti rekreativno trčanjem ili bi bilo bolje da ih prije trčanja skidam kako mi leće nebi ispale? Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

sport polutvrde leće
Dean Šarić
Poštovani,

moguće se baviti sportom, naravno isto je tako moguće da pri tome leće ispadnu. U pravilu pacijenti s polutvrdim lećama nauče “gledati” na način da leće ne ispadaju. Za intenzivnije bavljenje sportom ipak su daleko praktičnije mekane kontaktne leće.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

13 + dva =

Back to top button