Nošenje polutvdih leća nakon 2 godine neodržavanja?

Poštovani doktore, imam 24 godine i negdje od 18. do 21. godine na preporuku liječnika nosio sam polutvrde leće. Liječnik je preporučio da ih nosim osam sati dnevno, a ostatak vremena da nosim naočale. Nažalost, prestao sam ih nositi jer mi se činilo puno praktičnijim stalno nositi naočale i zaobići brigu oko održavanja leća. Leće su cijelo to vrijeme stajale u spremniku u kojem nisam mijenjao tekućinu. Već jedno dvije godine nisam bio na pregledu i zanima me mogu li jednostavno kupiti nove tekućine i dobro dezinficirati leće pa ih pokušati staviti da vidim kako mi sad odgovaraju ili ipak više nisu prikladne za nošenje nakon toliko dugo vremena neodržavanja?

Posljednji podaci iz 2013. kažu da je dioptrije -5.12 i -6.75 VOD ccl 0.3 VOS ccl 0.3, imam astigmatizam i čini mi se da mi trenutne naočale ne odgovaraju. Što bi mi bilo najbolje činiti? Unaprijed hvala na odgovoru!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

polutvrde leće održavanje
Dean Šarić
Poštovani,

ne, leće starije od dvije godine bacite, naručite se na pregled neka Vam ordiniraju nove.

Srdačan pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × jedan =

Back to top button