Google Glass mogu biti i dioptrijske naočale

Američka IT kompanija nedavno je objavila svoje najnovije proširenje: Google naočale koje će biti kompatibilne uz dioptrijske leće.
0 Shares

Objasnili su na svom blogu: “Google naočale su modularne, moći ćete odabrati okvire i leće koje odgovaraju vašoj dioptriji!”

Korporacija je potvrdila da su zaista razvili verziju naočala koja će biti dostupna korisnicima koji već koriste dioptrijske leće za korekciju vida kako bi i oni mogli sudjelovati u fenomenu Google naočala.

Google naočale s dioptrijom

Na službenoj internetskoj stranici projekta Google otkrili su kako je jedno od najučestalijih pitanja koja korisnici šalju u vezi Google naočala, to hoće li raditi uz dioptrijske leće. Iz kompanije šalju: “Najkraći odgovor je: Da!”

U ostatku objave komentiraju: “Google naočale su modularne, moći ćete odabrati okvire i leće koje odgovaraju vašoj dioptriji. Shvaćamo važnost ovog pitanja i još uvijek usavršavamo dizajn za dioptrijske okvire. Iako okviri neće biti spremni na vrijeme kad i Explorer izdanje naočala, možemo ih očekivati ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Uz ovu objavu priložili su i sliku Greg Priest-Dormana, člana Google Glass tima, koji uz svoje dioptrijske naočale koristi prototip ovog izuma.

Koliko god je korištenje Google naočala uz dioptriju pitanje koje zaslužuje podrobno istraživanje i odgovore, trenutno nije i najčešće postavljeno pitanje. Svjetski vodeći blogovi i novine koje se bave tehnološkim novitetima poput ZDNet-a i The Guardian-a izražavaju svoju brigu: “Kako će Google naočale utjecati na našu privatnost?” U svijetu i vremenu svakodnevnog tehnološkoga napretka to je pitanje zasigurno hvale vrijedno!

Foto: Google Project Glass

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ultra dnevne lece
0 Shares
Oglas

Optometrija.net

Autori sadržaja na portalu Optometrija.net su isključivo stručne osobe – oftalmolozi, optometristi i optičari. Medicinski sadržaj je informativnog karaktera, te nije zamjena za savjet liječnika.

2 Komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × 2 =

Back to top button