Google Glass mogu biti i dioptrijske naočale

google naočale s dioptrijom, google dioptrijske naočale

Američka IT kompanija nedavno je objavila svoje najnovije proširenje: Google naočale koje će biti kompatibilne uz dioptrijske leće.

Objasnili su na svom blogu: “Google naočale su modularne, moći ćete odabrati okvire i leće koje odgovaraju vašoj dioptriji!”

Korporacija je potvrdila da su zaista razvili verziju naočala koja će biti dostupna korisnicima koji već koriste dioptrijske leće za korekciju vida kako bi i oni mogli sudjelovati u fenomenu Google naočala.

Google naočale s dioptrijom

Na službenoj internetskoj stranici projekta Google otkrili su kako je jedno od najučestalijih pitanja koja korisnici šalju u vezi Google naočala, to hoće li raditi uz dioptrijske leće. Iz kompanije šalju: “Najkraći odgovor je: Da!”

U ostatku objave komentiraju: “Google naočale su modularne, moći ćete odabrati okvire i leće koje odgovaraju vašoj dioptriji. Shvaćamo važnost ovog pitanja i još uvijek usavršavamo dizajn za dioptrijske okvire. Iako okviri neće biti spremni na vrijeme kad i Explorer izdanje naočala, možemo ih očekivati ove godine.

Uz ovu objavu priložili su i sliku Greg Priest-Dormana, člana Google Glass tima, koji uz svoje dioptrijske naočale koristi prototip ovog izuma.

Koliko god je korištenje Google naočala uz dioptriju pitanje koje zaslužuje podrobno istraživanje i odgovore, trenutno nije i najčešće postavljeno pitanje. Svjetski vodeći blogovi i novine koje se bave tehnološkim novitetima poput ZDNet-a i The Guardian-a izražavaju svoju brigu: “Kako će Google naočale utjecati na našu privatnost?” U svijetu i vremenu svakodnevnog tehnološkoga napretka to je pitanje zasigurno hvale vrijedno!

Foto: Google Project Glass

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Optical Express nagradna igra 2018
 Komentiraj
  1. Neven napisao:

    Jeli netko zna cijenu ovih dioptrijskih?

  2. Marija napisao:

    Ode nam privatnost -zauvjek!Pošalji komentarComplete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!