Značenje dijagnoze degeneratio maculae luteae?

Dragi doktore Šarić, možete li mi objasnit sljedeću dijagnozu i što ona znači: degeneratio maculae luteae? Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

degeneratio maculae luteae
Dean Šarić
Poštovani,

degeneratio maculae luteae je degeneracija žute pjege, a najčešće je riječ o senilnoj degeneraciji, česta je bolest današnjice. Dug životni vijek i niz faktora koji mogu dodatno utjecati na degeneraciju uzrokuju degenerativne promjene koje u konačnici vode prema smanjenju vidne oštrine. Pacijenti ne mogu postići oštrinu što otežava ili čak onemogućuje čitanje, vožnju, rad na računalu i sl. Ovisno o uzroku i stadiju postoje različite mogućnosti liječenja.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × tri =

Back to top button