Pomažu li naočale kod problema s žutom pjegom?

Poštovani, moj otac već 10 godina prima injekcije Avastin zbog žute pjege (mokra pjega). Da li postoje neke naočale, koje bi mu omogućile da bolje vidi? Nije slijep, ali gleda TV na udaljenosti od 1 metar. Ima 84 godine. Voljan je doći na Rebro zbog eventualnih naočala. Unaprijed zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

naočale žuta pjega, mokra pjega naočale
Dean Šarić
Poštovani,

ako ima ikakvu dioptriju to može odrediti bilo koji oftalmolog. Ako je makula izrazito loša, onda naočale neće biti od velike pomoći.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Poštovani, imam degeneracija makule. Primila 3 injekcije anti wegf. No nigdje ne piše koje ,niti koja forma je. Zadnji nalaz OCTa nije ocitan u nalazu. Samo kontrola za 2 mjeseca. Imate li savjet što činiti. I da li vam se može poslati zadnji OCT. Hvala unaprijed.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × pet =

Back to top button