Zašto lošije vidim centralno nego sa strane?

Poštovani, primijetio sam da kad npr. po mraku u djetetovoj sobi gledam flourescentne zvijezde na stropu, ako gledam točno u zvjezdicu ne vidim je ili je vidim mutno. Gledam li samo malo pored nje odlično je vidim. To sam primijetio i gledajući u zvijezde na nebu. O kojoj se grešci vida radi i kako ju je moguće smanjiti ili ukloniti? Hvala Vam lijepo.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

bolji vid sa strane nego centralno
Dean Šarić
Poštovani,

iz Vašeg upita nije sasvim jasno no trebali biste snimiti OCT žute pjege i svakako pregled retinologa da se isključi patologija makule. Također je moguće da se radi o opacitetima u staklovini koji se nalaze centralno i ometaju jasan centralni vid. Svakako obavite pregled.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest − 3 =

Back to top button