Zašto se vid izoštri kada pomaknem donji kapak?

Poštovani, već duže vrijeme imam problem s lijevim okom. S jedne strane (bliže nosu) osjećam neku nelagodnost, kao da mi nešto smeta i žulja. I vid na tom oku mi nije najbistriji, nekako je pomalo nejasan. Zanimljivo je da ako pomaknem donji kapak vrlo malo, u nekom položaju vid se potpuno izoštri. Mislim da je sve počelo prije nekih godinu dana kada sam imao čmičak na tom istom oku. O čemu se radi i što mi savjetujete? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vid se izoštri kada pomaknem kapak
Dean Šarić
Poštovani,

mislim da je riječ o dvije odvojene stvari, jedno je smetnja koju spominjete i ona može biti posljedica jačmenca. Drugo je vezano na slabiji vid koji se popravlja pritiskom na kapak u nekom položaju – to je najvjerojatnije astigmatizam. Jedno i drugo zahtijevaju oftalmološki pregled.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedamnaest + 6 =

Back to top button