Zašto mi se polutvrde leće zamagljuju?

Poštovani doktore, nosim kontaktne leće već 13 godina. Razne vrste sam nosila, od mekih leća do sada koje trenutno koristim polutvrde. Međutim zadnjih 5 godina nakon što dobijem nove leće krenu se odmah zamagljivati. što mi stvara probleme i s vidom na kraju. Dioptrija je -17 na oba oka, s tim da nema oštećenja. Leće uzimam kod doktorice Ksenije Ćuruvije. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

polutvrde leće se zamagljuju
Dean Šarić
Poštovana,

problem može biti u suhoći oka koja se pojačala ili u materijalu kontaktnih leća. Suhoća se može izmjeriti, a ako je potrebno može se promijeniti materijal kontaktnih leća.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × jedan =

Back to top button