Zašto mi se odjednom počnu gubiti slova kod čitanja?

Poštovani, zamolila bih Vas odgovor na moje pitanje. Veoma sam se zabrinula evo upravo dok Vam ovo pišem to mi se desilo. Sjedim na poslu radim i odjednom mi se počnu slova kao gubit ne mogu pročitati, ne da mi se zacrni (nedaj Bože), nego mi se počnu slova gubit pa poslije “staklast” pogled. To traje 15-20 minuta, baš grozan osjećaj i onda mi nešto kao treperi. Prošle godine mi se isto desilo i pretprošle jednom godišnje, i otišla sam prošle godine doktoru na pregled. Baš sad evo godina dana i sad opet da mi se isto ponovi. Doktorica kad mi je izvršila pregled kaže sve ok s vidom, trebala bih nalaze izvadit, malo krvna slika itd. Kao vid je ok, možda malo željezo, krvna slika loša. Nisam imala nekih problema, evo do sad opet. Mene strah da mi se nešto s vidom ne dogodi, veoma sam zabrinuta pa sam Vam postavila pitanje; može li biti da je do slabe krvne slike, željeza ili je nešto s vidom? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

gubljenje slova kod čitanja
Dean Šarić
Poštovana,

ponovite oftalmološki pregled iako vjerojatno problem nije u očima. Moguće su oscilacije u krvnom tlaku, hormonski poremećaj itd.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

13 + 18 =

Back to top button