Zašto mi nekontrolirano teku suze i iz “zdravog” oka?

Poštovani, prije dvije godine sam imala (i još su vidljivi tragovi) Pareze facialisa (teži oblik) s desne strane lica. Normalno je bilo da desno oko više suzi, jer je trebalo vremena da se sve skupa vrati koliko – toliko u normalu. Oko sada sasvim zatvaram, ali su se javili drugi problemi. Već duže vrijeme, a i učestalo se javlja peckanje u očima uz prisutnu sluz, koja prelazi u tzv. “krmelje”. Pregledom kod okuliste mi je rečeno da sam već u godinama (??? – imam 50 g.) kad se smanjuje količina suza, a uz to nosim i kontaktne leće – polutvrde već više od 30 godina, te da stavljam umjetne suze (blage, tipa Bephanten, Optive itd.) Međutim, nakon ukapavanja, jako su me pekle oči i bile jako crvene, pa smo išli Maxitrolom itd. Ali problem je stalno prisutan. Sad mi nekontrolirano teku suze i iz “zdravog” oka. Dakle, uopće se ne zadržavaju, već samo lete vani uz rub. Da li je moguće da je došlo do začepljenja suznog kanala? Ako da, recite što mogu napraviti da me suzne ne “muče” i ne otiču, da mi se ne lijepe? Jer kad spustim donji kapak, mogu izvaditi sluz koja se nakuplja. Hvala Vam.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

nekontrolirano teku suze
Dean Šarić
Poštovana,

mislim da je riječ o problemu suhog oka (pretjerano suzenje je vjerojatno refleksno na podražaj oka). Vaš kontaktolog bi trebao pomoći u rješenju problema.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest + 7 =

Back to top button