Vidna oštrina od 30 posto i produženje vozačke dozvole?

Poštovani doktore, dana 16.11.2016.g. trebao sam produžiti vozačku dozvolu. Kako sam od 2006. godine trebao za vožnju naočale uputili su me u Medikolu na očni pregled. Ustanovljen mi je očni tlak. Od tada imam terapiju kapati ujutro i navečer Timalen jedna kap. Dana 05.04.2017. opet mi je odgođena vozačka dozvola i kontrola za 6. mjeseci.

NALAZ:
vodex cc +0,75 sph=0,3
vosin cc +0,75 Dsph=0,3
Binokularno 0,4
Fundus o.u. Opsežne degenerativne promjene makularno.
Spalt; Inhomogeno zamućene leće, Tonus 22/22
Th Sol. Timalen 0,5% 2x u oba oka

Molim Vas za vaše mišljenje. Bio sam profesionalni vozač, nikad nisam imao nikakve probleme s vidom, gledam TV, čitam titlove bez naočala, vozio sam auto do sada bez problema. Molim Vas za vaše mišljenje i što trebam poduzeti, jer mi je sada u ovim godinama auto potreban. S poštovanjem i zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

smanjena vidna oštrina vozačka dozvola, loš vid vozačka
Dean Šarić
Poštovani,

na žalost problem je u degeneraciji makule, Vi nemate dovoljnu vidnu oštrimu za vožnju auta. Potreban Vam je pregled retinologa da se vidi može li se vidna oštrina poboljšati. Glaukom treba liječiti no on nije presudan u Vašem slučaju za dobivanje dozvole.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × 5 =

Back to top button