Umor i naprezanje oka, te blijed očni živac?

Poštovani, danima sam u strahu. Rođena sam u 6. mjesecu trudnoće i bila u inkubatoru. Kasnije se ispostavilo da od tada ne vidim na lijevom oku, apsolutno sljepilo, a na desnom mi je trenutna (i unazad 15 godina) -9 dioptrija. Nikad nisam imala bilo kakvih problema sa okom na kojem vidim. Niti bilo kakvu intervenciju. Redovne kontrole. U posljednjih 15 dana javio mi se umor oka, teško mi je gledati u ekran telefona ili televizora. Kao da osjećam naprezanje i tom prilikom kad stavim prste oko oka ili ispod na licu kao da mi je lakše kad pritisnem. Ponekad osjetim malu bol u donjem dijelu oka. I kao da mi je malo izmijenjena percepcija. Teže se fokusiram i osjetim na kratko kao da mi je nešto u kutu oka. Bila sam kod oftalmologa, ali ne kod doktora kod kojeg godinama idem već prvi put. Nisam sa sobom imala nikakve starije izvještaje. Rekla mi je da mi je dioptrija uredu, pritisak ok, uglavnom sve ok. Ali ja i dalje ovo osjećam. Ne znam što da radim? Osjećam jake bolove u glavi, čelu. Neurološki nalaz je uredan. Oftalmolog mi je rekao da mi je očni živac malo blijed, imam li razloga za brigu jer ne znam da li je to čitav život na mom oku tako ili je možda to uzrok ovoga što mi se događa? Uplašena sam da ću oslijepiti, to mi je najveći životni strah. Molim Vas za bilo kakav odgovor. Jer sate provodim tražeći na internetu neki odgovor i razmišljajući o najgorem ishodu. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

umor i naprezanje oka, blijed očni živac
Dean Šarić
Poštovana,

obzirom na uredan nalaz oftalmologa mislim da nemate razloga za strah. Moguće je da je riječ naprosto o umoru i preopterećenju. Malo blijed očni živac ne znači nikakav problem. Vratite se uobičajenim obavezama, malo se više odmarajte, a u slučaju bilo kakvog novog pogoršanja obratite se oftalmologu, po mogućnosti nekome tko je upoznat s Vašom prošlom dijagnostikom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × 1 =

Back to top button