Može li se vid popraviti nakon upale vidnog živca?

Poštovani, ja sam bila vaša učenica u Vinogradskoj te Vas molim da mi odgovorite, jer znam koliko znate!! Zanima me što od pretraga trebam napraviti, jer moj okulist mi govori da se ništa ne može napraviti. Imam zamućenje na desnom oku, vidim 50%. Kaže da je bila neka upala kod živca. Dakle imam zamućenje, suhoću, osjetljivost na svjetlo i slab vid po mraku u vožnji. Dijagnoza: St. Post Choriorrtinidem Centralis Oc. Dex. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

upala vidnog živca
Dean Šarić
Poštovana,

na žalost riječ je bila o upali koja je oštetila žutu pjegu. Danas nije poznat način regeneracije živca, tako da se slažem s Vašim oftalmologom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

petnaest − 3 =

Back to top button