Suhoća očiju i laserska dokorekcija dioptrije?

Pozdrav doktore, skinuo sam dioptriju -1,50, te mi se nakon godinu dana vratila na -0,50. Bio sam na kontroli te su zaključili da imam veoma suhe oči. Schirmerov test 4mm suza. Idealno je 10mm. Moram redovno kapati Blink kapi. Kako ja mogu riješiti taj problem, dali je opcija zatvorit suzni kanal silikonskim čepićima i dali je preporučljivo doraditi i ponovo skinuti dioptriju lasikom s obzirom na suhoću oka? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

suhe oči lasersko skidanje dioptrije
Dean Šarić
Poštovani,

opcija suznih čepića svakako dolazi u obzir, riječ je o jednostavnom zahvatu od kojega možete imati velike koristi. Dokorekciju treba napraviti, simptomi suhoće se ne bi trebali pojačati osim neposredno iza zahvata. Svakako prvo čepići pa tek onda zahvat.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × 2 =

Back to top button