Kako se liječe izrazito suhe oči i zatvorene žlijezde?

Dobar dan doktore, imam jedno pitanje, muža mi muče oči već dugo vremena. Išli smo nema gdje nismo, ali i dalje ništa. Koristio je kapi suze i antibiotske kapi, kažu da su neke žlijezde zatvorene. Oči su mu stalno suhe, osjećaj kao da je pijesak u očima, bole ga puno i često se zacrvene od nekih kapi ili slično. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

suhe oči zatvorene žlijezde liječenje
Dean Šarić
Poštovana,

suhoća oka i popratni kronični blefaritis teško se liječe i zahtijevaju dugotrajan tretman. Istovremeno treba liječiti suhoću i infekciju ruba vjeđa. Potreban Vam je iskusan oftalmolog koji će procijeniti koja je terapija u pojedinom stadiju bolesti optimalna. Ne postoji univerzalna formula kako liječiti ovakvo stanje, pripremite se na dugotrajno liječenje i terapiju.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osamnaest − 10 =

Back to top button