Što znači PNO tilted disc?

Poštovani doktore, molim vas objašnjenje što znači PNO tilted disc? PNO znam da je glava očnog živca, ali ovaj dio tilted disc što znači? Također, što se tiče cirkulacije i vidnog polja što bi tu mogla napravit, jer nebi htjela da dođe do pogoršanja? Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

PNO tilted disc
Dean Šarić
Poštovana,

tilted disc označava ulaz vidnog živca pod nekim kutem pa izgleda malo nakrenut, ništa opasno. Redovite kontrole očnog tlaka i po potrebi liječenje jedino je što možete učiniti po pitanju cirkulacije mrežnice.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedamnaest + dva =

Back to top button