Što je uzrok peckanja oka kod nošenja kontaktnih leća?

Poštovani doktore, kupio sam prije dva dana meke kontaktne leće. Prvi dan kada sam ih stavio, baš mi je bilo ugodno, tako i drugi dan, dok sam treći dan osjetio na poslu kao da me oči peku, baš nekakav neugodan osjećaj. Još da naglasim da sam tek počeo koristiti leće. Ne znam da li je to normalno dok se oči ne adaptiraju, ali baš me je peklo da sam ih morao skinuti. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

peckanja oka kontaktne leće
Dean Šarić
Poštovani,

vjerojatno je riječ o suhoći ili blagom podražaju, koristite neke umjetne suze (naglasite u ljekarni da nosite kontaktne leće). Ako to ne pomogne obratite se svom oftalmologu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × 4 =

Back to top button