Problemi s žarenjem očiju, molim savjet?

Poštovani doktore Šarić, imam velikih problema sa žarenjem očiju. U zadnjih 6-7 godina sam dosta vremena proveo pred računalom. U nekoliko navrata me znao uhvatiti zamor očiju, suhoća, osjećaj žarenja kod bilo kakvog oblika naprezanja očiju i miokimija gornjih kapaka. Nakon odmora od 5-10 dana to stanje bi se popravilo. Ali prije nekih mjesec dana opet su se vratili isti simptomi koji nikako da prođu. Napomenuo bih da ne koristim računalo, tv ni čitanje već nekoliko tjedana. Imao sam pregled kod dvoje uglednih oftalmologa kod nas koji nisu nikakve bolesti pronašli na oku. Testovi suhoće normalni. Napomenuo bih da mi nijedne kapi nisi pomogle, naprotiv samo pogoršaju stanje. Isto je i sa alternativnom medicinom kao med i Ricinusovo ulje.

Trenutni simptomi su mi osjećaj žarenja kod svakog izlaska iz kuće. Osjetljivost na vjetar, svjetlost, grijanje i bilo koji oblik naprezanja očiju, a najviše na zatvorene prostore kao shopping centri. Napomenuo bih da su simptomi teži kroz jutro. Imam alergiju na trave i pijem Claritine kroz povremeno korištenje Flixonasea od 4. do 10. mjeseca. Ako biste mi mogli pomoći sa bilo kavim savjetom bio bih itekako zahvalan. Možda alergijska testiranja ili vađenje krvi? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

žarenje očiju
Dean Šarić
Poštovani,

mislim da je kod Vas riječ o kombinaciji disfunkcije suza i alergije. Koliko god banalno zvučao taj problem često zna biti frustrirajući, a liječenje dugotrajno. Potreban Vam je netko tko se uže bavi tim problemima (npr. dr Petriček, KBC “Zagreb”), jer rješenje nije jednostavno i definitivno se ne može rješavati bez pregleda subspecijaliste.

Srdačan pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

9 − pet =

Back to top button