Problemi s žarenjem očiju, molim savjet?

Poštovani doktore Šarić, imam velikih problema sa žarenjem očiju. U zadnjih 6-7 godina sam dosta vremena proveo pred računalom. U nekoliko navrata me znao uhvatiti zamor očiju, suhoća, osjećaj žarenja kod bilo kakvog oblika naprezanja očiju i miokimija gornjih kapaka. Nakon odmora od 5-10 dana to stanje bi se popravilo. Ali prije nekih mjesec dana opet su se vratili isti simptomi koji nikako da prođu. Napomenuo bih da ne koristim računalo, tv ni čitanje već nekoliko tjedana. Imao sam pregled kod dvoje uglednih oftalmologa kod nas koji nisu nikakve bolesti pronašli na oku. Testovi suhoće normalni. Napomenuo bih da mi nijedne kapi nisi pomogle, naprotiv samo pogoršaju stanje. Isto je i sa alternativnom medicinom kao med i Ricinusovo ulje.

Trenutni simptomi su mi osjećaj žarenja kod svakog izlaska iz kuće. Osjetljivost na vjetar, svjetlost, grijanje i bilo koji oblik naprezanja očiju, a najviše na zatvorene prostore kao shopping centri. Napomenuo bih da su simptomi teži kroz jutro. Imam alergiju na trave i pijem Claritine kroz povremeno korištenje Flixonasea od 4. do 10. mjeseca. Ako biste mi mogli pomoći sa bilo kavim savjetom bio bih itekako zahvalan. Možda alergijska testiranja ili vađenje krvi? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

žarenje očiju

Dean Šarić

Poštovani,

mislim da je kod Vas riječ o kombinaciji disfunkcije suza i alergije. Koliko god banalno zvučao taj problem često zna biti frustrirajući, a liječenje dugotrajno. Potreban Vam je netko tko se uže bavi tim problemima (npr. dr Petriček, KBC “Zagreb”), jer rješenje nije jednostavno i definitivno se ne može rješavati bez pregleda subspecijaliste.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog
Kabinet za kontaktne leće Klinike za očne bolesti KB “Sveti Duh”, Zagreb.

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Operacija mrene pregled popust


Pošalji komentarComplete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!