Nelagodni osjećaj u oku, bol i peckanje

Poštovani doktore, već izvjesno vrijeme imam problem sa desnim okom. Iz nekog neobjašnjivog razloga najednom osjetim neku nelagodnost u oku (bol,peckanje), koje prestane nakon nekog vremena. Također mi smeta i direktna svjetlost u oku. Radila sam bris oka i nije bilo bakterija, a sada očekujem i da stigne nalaz na hlamidiju. Inače nosim naočale od 2006-te godine. Na lijevom oku -0,75, a na desnom -1,0. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

nelagodnost u oku, nelagodni osjećaj u oku, bol, peckanje
Dean Šarić
Poštovana,

ovakvi simptomi mogu biti posljedica lagane upale spojnice koju ponekad ne možemo povezati sa nekim uzročnikom poput bakterija ili chlamydia. Može biti riječ o blagoj alergiji, suhoći ili slično. U svakom slučaju držite se svog oftalmologa da razluči u kojem smjeru trebaju ići pretrage.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × 3 =

Back to top button