Stavila sam leću i oko me počelo grebati i žuljati?

Poštovani, nosim meke kontaktne leće. Danas sam stavila novi par (Air Optix Alcon). Sve je bilo ok ali nakon par minuta lijevo oko me počelo grebati, žuljati i suziti. Otrčala sam kući da skinem leću. Žulja me malo iznad lijevog kuta oka. Slično mi se desilo i na desnom oku prije par dana. Kapam Hylo Gel, jer se nadam da su mi samo oči suhe, uslijed višesatnog učenja i gledanja u knjigu ili monitor. Da li mislite drugačije? Značio bi mi Vaš savjet. Hvala najljepša.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oko grebe žulja kontaktne leće
Dean Šarić
Poštovana,

morate na hitan oftalmološki pregled, to se ne može rješavati na ovaj način. Vrlo vjerojatno je riječ o suhoći, no intenzivno grebanje upućuje na povredu rožnice i to morate hitno sanirati.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest + dvadeset =

Back to top button