Smijem li koristiti Corneregel i umjetne suze s lećama?

Poštovani, meni je prije tjedan dana dijagnosticiran konjuktivitis i za njegovo izlječenje oftalmolog mi je propisa Tobrex kapi i masti, koje sam koristio prema njegovim uputama. Ali danas na kontrolnom pregledu mi je ukinuo tu terapiju i propisa mi je Cornergel i umjetne suze. Stoga me zanima smijem li ja pošto sam korisnik kontaktnih leća (mekih) koristiti iste istovremeno s ovim preparatima? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

corneregel, umjetne suze, kontaktne leće
Dean Šarić
Poštovani,

postoje umjetne suze koje možete koristiti preko kontaktnih leća. Gel nikako ne koristiti dok su leće na oku, koristite ga kada skinete leće.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × dva =

Back to top button