Problemi s naočalama nakon promjene kuta astigmatizma?

Poštovanje, prije četiri godine sam radio oftalmološki pregled gdje mi je dijagnosticiran astigmatizam te propisan recept za naočale sa sljedećim vrijednostima:

Lijevo oko: -0.75 D cyl 165
Desno oko: -0.75 D cyl 15

Prije nekoliko dana sam ponovo radio pregled i na receptu se razlikuje samo “vrijednost kuta”. Za lijevo oko je 160, a za desno 180 (iako je strelica na receptu okrenuta prema nuli). Kad gledam kroz naočale koje su napravljenje prema zadnjem receptu, slika mi nije izoštrena. Da li je problem u kutu cilindara? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kut astigmatizma, kut cilindra
Dean Šarić
Poštovani,

vrlo vjerojatno da je upravo u tome problem. Kut 0 i 180 zapravo su jednaki, no vjerojatnije je da je stara korekcija preciznija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvanaest − jedanaest =

Back to top button