Astigmatizam i iskrivljene linije tijekom gledanja?

Poštovani, prije mjesec dana sam obavio oftalmološki pregled i dijagnosticiran mi je astigmatizam, te da su mi oči dosta suhe. U međuvremenu sam opazio sve veći broj iskrivljenih linija tijekom gledanja, naročito u svjetlije podloge. Da li su te pojave normalne kod astigmatizma? Da li bi trebao obaviti neki dodatni oftalmološki pregled i koji? Hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

astigmatizam iskrivljene linije
Dean Šarić
Poštovani,

astigmatizam u pravilu nije vezan za nagle promjene vida. Svakako treba isključiti mogućnost ektazije – iregularnog progresivnog astigmatizma.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 − 1 =

Back to top button