Povreda suznog kanala i operacija?

Poštovani, dijete (22 mjeseca) je imalo povredu suznog kanala. Na očnoj klinici ga nisu operirali u roku od 72 sata, koji su nam rekli da je rok, zato što je dijete bilo bolesno i anesteziolog je upozoravao na moguće katastrofalne posljedice anestezije. Pušten je kući, s riječima da će oko najvjerojatnije suziti stalno i da će se to kasnije teško riješiti. Prošla su već tri tjedna, s djetetovim okom je sve u redu, ne suzi. Zanima me da li ovaj period od tri tjedna znači da će proći bez posljedica? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

povreda suznog kanala
Dean Šarić
Poštovana,

najvjerojatnije se suzni kanal uspostavio sam, no svakako se javite oftalmologu koji se bavi tom problematikom i koji će vidjeti da li je operativni zahvat potreban.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

19 − osamnaest =

Back to top button