Povišeni očni tlak i ciklokriokoagulacija?

Poštovani, imam dijagnosticiran glaukom na lijevom oku na koje ne vidim nikako. Imao sam jake bolove i očni tlak 50. S terapijom koja mi je propisana sve se fino stabiliziralo, bolovi su nestali i tlak se snizio. Terapiju sam koristio redovno ali nakon nekog vremena opet se tlak povisio i bolovi su se vratili. Preporučena mi je ciklokiroagulacija. Molim Vas da mi detaljno objasnite što je to ciklokiroagulacija i dali kada se to odradi do kraja života riješen problem? Zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ciklokriokoagulacija
Dean Šarić
Poštovani,

riječ je o metodi koja bi uništavanjem dijela cilijarnog tijela smanjila produkciju očne vodice i tako smanjila očni tlak. Nikad nismo sigurni da će tlak zauvijek ostati normalan, ali se ova procedura može i ponoviti ako je potrebno.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × dva =

Back to top button