Ovisnik sam o kompjuterskim igricama, što savjetujete?

Pozdrav, imam 15 godina i ovisnik sam o kompjuterskim igricama. Prošli tjedan sam primjetio da tokom gledanja npr. u far od automobila koji dolazi u susret vidim mnogo više svjetla oko fara, kao kuglu i po prilično je velika. Također mi se događa da kad trepnem, vidim kao dvije linije svjetla (gore i dole). Nekad mi se dogodi da poslije treptaja vidim mrlju preko oka, pa čim trepnem drugi put ona nestane. Ovo mi se nikad nije događalo do prije prošlog tjedna. Pa bih Vas molio za što opširniji savjet, jer ako bi morao ići kod doktora samo bi rekli da je od kompjutera i tako bi mi zabranili bilo kakav pristup kompjuteru.

Moram napomenuti da mi je u 2. razredu osnovne škole upao djelić stakla u oko, imao sam 5 operacija. Ugradili su mi prednjekomornu leću i sad na to oko vidim 80%, te neću moći vidjeti bolje od toga. Dobio sam i posoperativni strabizam, ali nikako nemam hrabrosti da i to operiram. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kompjuterske igrice ovisnost
Dean Šarić
Poštovani,

što da Vam kažem, pretjerujete s igricama, idite igrati nogomet vani. Šalu na stranu, radite češće pauze i pokušajte prebaciti igrice na TV ekran tako da ste što dalje ako već morate satima igrati, tako ćete barem malo odmoriti akomodaciju.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest − šest =

Back to top button