Rodenstock: Savršen vid ispred računala

Rad na računalu sam po sebi uzrokuje napetost – osobito za oči. Ako dioptrijska jakost nije ispravna, ili uopće nije određena, rad na računalu uskoro će dovesti do zamora, glavobolje, napetosti u očima.
0 Shares

Najčešće, taj se problem vrlo lako rješava naočalama koje su u potpunosti prilagođene za rad na računalu. Na žalost, studije pokazuju kako svega 5% nosioca naočala starijih od 45 i koji rade na računalu ima naočale koje su isključivo namijenjene za tu vrstu posla.

Naočale za rad na računalu, naočale za računalo

Ispravne naočale

Za presbiope obične naočale za čitanje jednostavno nisu dovoljne jer one pružaju oštar vid na samo jednoj jedinoj udaljenosti, uglavnom do 40cm od očiju dok ekran ostaje zamućen.

‘Naočale za rad’ imaju puno više smisla budući da njihove dioptrije pokrivaju cijelu radnu površinu i puno su bolje prilagođene osobi koja ih koristi. Specijalne Rodenstock naočalne leće Ergo® izuzetno su dobro prilagođene. One jamče ugodan vid na svim udaljenostima, od knjige koju držite u rukama, preko tipkovnice i monitora sve do kolege koji sjedi preko puta.

Progresivne ili ‘radne’ naočale?

ergo naočalne leće, naočale za računalo

Dugi niz godina progresivne naočale pomažu presbiopima da vide oštro na svim udaljenostima. Međutim, kada govorimo o dugotrajnom radu ispred računala, hobiju ili sličnim aktivnostima, progresivne leće pružaju oštar vid ali je zona gledanja nešto uža. Stoga savjetujemo da se za potrebe duljih aktivnosti na srednjoj udaljenosti koriste specijalne Ergo® dioptrijske naočale. Njihova glavna značajka je da su zone gledanja daleko veće, a prijelazi gotovo neprimjetni. Nošenjem Ergo® naočala smanjujete potrebe za traženjem idealne oštrine na naočalama i u potpunosti se možete opustiti i uživati u onome što radite. Sama Ergo® paleta ima nekoliko tipova među kojima je lako izabrati pravi. U ponudi se nalaze tip ‘Book’, ‘PC’ i ‘Room’, a za one koji žele potpuno prilagođenu leću svojem radnom okruženju i potrebama Rodenstock može ponuditi Impression Ergo FreeSign®.

naočale za računalo, naočale za blizinu

Dodatni savjeti za ugodan rad na računalu

  • Svako toliko skrenite pogled sa ekrana
  • Napravite kratke pauze koje pomažu očima da se opuste
  • Podesite veličine slova kako bi ona bila lako čitljiva bez ulaganja dodatnog napora
  • Trepćite češće kako bi izbjegli sušenje oka
  • Zauzmite ergonomski položaj sjedenja

Autor: Ni-Va Lens d.o.o.

0 Shares
Oglas

Promo

Sponzorirani sadržaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

7 − 6 =

Back to top button