Nagli rast astigmatizma, dali je to normalno?

Poštovani, u godini dana astigmatizam mi se povećao sa 0.75 na 2.25 i s 0.50 na 1.75. Da li je to normalno i trebam li se brinuti zbog toga da mi neće i dalje rasti? Imam 22 godine. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

nagli rast astigmatizma
Dean Šarić
Poštovana,

to nije uobičajeno, svakako bi trebalo napraviti topografiju rožnice i isključiti poremećaje tipa ektazije.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Postovani, imam lece nove , oba oka -3.75 cilindar -0.75 .
    Dali bi mi dali misljenje , kada se maknu cilindri ostaje li sferna dioptrija ista ? Najme , ne mogu se naviknuti te bi kupila obicne lece -3.75 za oba oka bez cilindra ali ne me buni dali onda mogu naruciti tako ili maknuvsi cilindarske vrijednosti se i dioptrija korigira ..? Hvala

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva + šest =

Back to top button