Može li se popraviti oslabljen vid na jednom oku još od djetinjstva?

Poštovani doktore, ja imam 25 godina ali primijetio sam nedavno da manje vidim na lijevom oku. Zamagljen mi je vid, ne mogu ni čitati, i tako već traje nekoliko godina. Bio sam kod oftalmologa, kaže da se ne može ništa napraviti povodom toga jer mi je vid oslabljen još u djetinjstvu. Što mislite da li ima mogućnosti da se stanje poboljša, jer osjećam da gubim sve više vid na lijevom oku? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oslabljen vid na jedno oko od djetinjstva
Dean Šarić
Poštovani,

ne možemo očekivati poboljšanje vida što se tiče slabovidnosti jednoga oka od djetinjstva. Ono što je potrebno jest očuvati vid kakav je sada, jer ako je riječ o npr. velikoj razlici dioptrija, potrebna je korekcija (kontaktna leća ili laserski zahvat) da se slabovidno oko “natjera” gledati.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × 4 =

Back to top button