Do koje godine života se može popraviti ambliopija?

Poštovani doktore, nećaku od 6 godina je dijagnosticirana ambliopija lijevog oka (vidi samo 10 posto), počeo je sa 6 satnim okulzijama boljeg oka. Svugdje čitam da se ambliopija ispravlja do 7 godine! Pitanje je jeli moguće i nakon tog perioda da se što popravi? Dječak nema ni strabizam, niti itko u obitelji ima dioptriju, čak ni bake i djedovi! Zato je tako kasno otkriveno nažalost. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

do koliko godina se popravlja ambliopija, do koje godine se liječi ambliopija
Dean Šarić
Poštovana,

različita su mišljenja do kada je moguće “popraviti” ambliopiju, većina se slaže da je to 5-7 godina, nakon toga nije moguće uticati na slabovidnost.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

18 + 11 =

Back to top button