Hoće li plus dioptrija kod djeteta od 4.5 godine rasti?

Poštovani,

mojoj djevojčici od 4.5 godine na prvom oftalmološkom pregledu je ustanovljena ova dioptrija;

OD +0.5dsph/+1.75dcyl ax90
OS -1.0dsph/+4.50dcyl ax100

Zanima me koliko je to strašna dioptrija u njezinoj dobi? Da li se može ispraviti nošenjem naočala? I u slučaju da ih ne nosi da li će dioptrija rasti? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

rast plus dioptrije
Dean Šarić
Poštovana,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

ništa tako strašno, obavezno nošenje naočala, a u slučaju slabovidnosti i druga strabološka terapija. Dioptrija vjerojatno neće bitno rasti no kontrole su obavezne i obavezno nošenje naočala ili još bolje polutvrdih kontaktnih leća kada bude moguće.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Biotrue kontaktne leće akcija
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

19 + 12 =

Back to top button