Može li se plus dioptrija kod djeteta ispraviti?

Poštovani doktore, dječaku od 7 godina je određena dioptrija dalekovidnosti od +5.00 na oba oka. Postoji li mogućnost da se vid ispravi bez kirurškog zahvata pošto je dijete malo? I što točno znači ta dioptrija, odnosno koliki je postotak njegovog vida? Hvala unaprijed!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

plus dioptrija popravljanje ispravljanje liječenje
Dean Šarić
Poštovana,

teoretski postoji mogućnost da se vid ispravi, no svakako je ključ nošenje naočala ili još bolje kombinacije naočala i kontaktnih leća. Postotak vida niste naveli.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

8 + sedam =

Back to top button