Može li se operacijom poboljšati slabovidnost?

Poštovani, imam sina od 13,5 godine, liječimo se već 3 godine u Klaićevoj bolnici, inače smo iz Rijeke. Dijagnoza mu je miopski astigmatizam oba oka, anizometropija, slabovidnost lijevog oka. Naočale su mu sljedeće:

D -0,25=-2.75 dcyl ax 180
L -2.00=-5.00 dcyl ax 0
VOD cc vl naočale 0.9-1.o nk,
VOS cc naočale 0.3-0.4 add -0.50 dsph malo bistrije.

Na pregledu nam je rečeno (KBC Rebro) pošto se liječnica iz Klaićeve razboljela, da i skidanjem dioptrije na lijevo oko neće vidjet. Dali mi možete pojasniti dijagnozu, te da li se operacijom može poboljšati vid? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

slabovidnost operacija skidanje dioptrije
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je o slabovidnosti oka na kojemu je veća dioptrija. U toj dobi nije moguće poboljšanje vida, no jako je važno zadržati postojeći vid. Za laserski zahvat je premlad, optimalno rješenje je nošenje polutvrdih kontaktnih leća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

8 + devetnaest =

Back to top button