Može li se izliječiti ožiljak uzrokovan Toxoplazmozom?

Poštovanje, imam 25 godina, moj nalaz iz 2009. godine s zavoda za očne bolesti, opće bolnice “Sveti Duh” Zagreb dijagnoze:

Chorioretinitis centralis vrs toxoplasmotica o. dx per acta (H30.0)
Amblyopia o. dx (H53.0)
Exotropia sec intermittens o. dx (H50.1)
Zaključak: Radi se o preboljeloj okularnoj (po izgledu žarišta) vjerojatno Toxoplazmozi. Sada žarište bez znakova aktivnosti.

Postoji li način da se ovo izliječi? Tada su mi rekli da sam imala upalu i da je od nje ostao ožiljak. Ako mi možete malo pojasniti o čemu se radi? Hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ožiljak oka toxoplazmoza
Dean Šarić
Poštovana,

nažalost riječ je o trajnoj šteti koju je uzrokovala toxoplazma. Više o toj bolesti na: http://www.msd-prirucnici.placebo.hr/msd-prirucnik/infektologija/izvancrijevni-protozoi/toksoplazmoza

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × tri =

Back to top button