Kako se liječi leukom rožnice?

Poštovani, zanima me da li se liječi vaskularizirani leukom rožnice, nastao kao posljedica dugog stajanja šavova na rožnici poslije povrede oka? Koje je rješenje? Radi se o djetetu od 2 godine. Prije godinu dana se desila povreda i od tada ne vidi na to oko zbog traumatske katarakte a sad ima i leukom. Prije neki dan su skinuti šavovi, nije moglo ranije jer je dijete bilo stalno bolesno i nije smjelo pod opću anesteziju. Ima i ogroman ožiljak na rožnici. Da li je jedino rješenje transplatacija rožnice ili postoje još neke opcije? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

leukom rožnice liječenje
Dean Šarić
Poštovana,

potrebno je što prije omogućiti djetetu da gleda na to oko. Ako je riječ o leukomu koji onemogućuje vid potrebno je učiniti transplantaciju u kombinaciji s operacijom katarakte.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × jedan =

Back to top button