Što očekivati nakon transplanta rožnice?

Poštovani, kakve nelagodnosti je moguće očekivati nakon transplanta rožnice? U kojoj mjeri očekivati bol, suzenje očiju, osjetljivost na svjetlo itd? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

transplatacija rožnice, transplant rožnice
Dean Šarić
Poštovani,

sve ovisi o uspješnosti zahvata. Simptomi koje navodite uobičajeni su neposredno iza zahvata, no ukoliko je oporavak uredan oni brzo nestaju. Ukoliko ne nestaju, potrebno je naći i liječiti uzrok.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

 1. Postovani, da li je moguce uraditi transplataciju kod osobe koja ima ablaciju i koja skoro i da ne vidi na to oko? Hvala…

  1. Poštovana,

   ako osoba ne vidi zbog ablacije, transplantacija rožnice neće pomoći. Najbolje da se posavjetujete s vašim oftalmologom.

   Lijep pozdrav,
   Optometrija.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvanaest + 5 =

Back to top button