Ožiljak od ulkusa i lasersko skidanje dioptrije?

Poštovani, prije dvije godine imala sam ulkus rožnice, oftalmolog mi je rekao da su mi na oku ostala dva ožiljka. Od tada više ne nosim leće. Htjela bih sljedeće godine otići na lasersko skidanje dioptrije. Trenutna dioptrija mi je minus 2.75 na oba oka i tako se već dulje vrijeme održava. Htjela bih Vas zamoliti da mi napišete dali bih uopće zbog tih ožiljaka od ulkusa mogla laserski skinuti dioptriju? Unaprijed Vam se zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ožiljak ulkus lasersko skidanje dioptrije, ožiljci skidanje dioptrije
Dean Šarić
Poštovana,

to ovisi o dubini, širini i “gustoći” ožiljaka. U pravilu kod ne pretjerano velikih i dubokih ožiljaka moguće je napraviti korekciju. O ožiljku ovisi koju bi metodu primijenili. Moguće je čak u skidanju dioptrije dijelom ili u potpunosti ukloniti i ožiljke. Svakako trebate pregled iskusnog oftalmologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

18 − trinaest =

Back to top button