Može li se iz nalaza za leće saznati koliki su cilindri?

Poštovani, već 15 godina nosim polutvrde leće jer mi je dijagnosticiran astigmatizam i s lećama imam puno bolju oštrinu vida nego s naočalama. Htjela bih znati koliki su mi cilindri, ali to iz podataka koje imam u nalazu ne mogu shvatiti. Da li mi Vi iz ovih podataka možete reći koliki su mi cilindri, i iz kojeg se podatka to zapravo može vidjeti:
VOD: sa +2,50 dsph 9,4 torične leće 0,8
VOS: sa +3,0 dsph 9,4 torične leće 0,8
Bazna krivina za oba oka je 800/755.
Hvala unaprijed!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

nalaz za kontaktne leće cilndri
Dean Šarić
Poštovana,

iz ovih podataka to nije moguće utvrditi. Taj podatak imate u svom kartonu u kabinetu gdje ste prvi puta radili leće. Ako do toga podatka nije moguće doći, cilindri se mogu utvrditi na pregledu nakon pauze od par dana bez kontaktnih leća.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

20 + četrnaest =

Back to top button