Može li mala dioptrija uzrokovati jake glavobolje?

Poštovani, prije mjesec dana počele su jake glavobolje koje sam ja opisivala kao da me bole oči negdje unutra i tada mi je prijalo da “škiljim”. Neurološki pregled je bio uredan a detaljnim očnim pregledom postavljena mi je dijagnoza astigmatizam i dioptrija -0.50. Počela sam prije 20-tak dana nositi naočale ali mi i dalje ne prijaju, nikako da se naviknem na njih, a glavobolje i dalje postoje. Da li ova dijagnoza može uzrokovati opisane simptome, i zašto mi naočale ne prijaju? Da li je potrebno da budem uporna u nošenju? Molim za savjet. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dioptrija glavobolje, astigmatizam glavobolje
Dean Šarić
Poštovana,

tako mali astigmatizam i dioptrija ne bi smjela uzrokovati takve probleme. Potrebno je isključiti alergijsku ili drugu blagu upalu, te napraviti skijaskopski pregled zbog utvrđivanja točne dioptrije.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

šest + 15 =

Back to top button