Moram li na carski rez zbog visoke kratkovidnosti?

Poštovani, zanima me Vaše mišljenje. Imam veliku kratkovidnost. Leće nosim već 17 godina. Sada imam 26 godina i trudna sam. Dioptrija mi je na desnom oku -14.25, a na lijevom -15.50. Nosim polutvrde leće. Očna pozadina mi je u redu. Napravila sam pregled kod retinologa. Ne uočavaju prijeteće rupture ili znakove ablacije. Da li po Vašem mišljenju ja moram roditi carskim rezom ili mogu na prirodan način? U velikoj sam nedoumici jer su me već na raznim mjestima savjetovali što za jedno što za drugo. Izuzetno cijenim Vaše mišljenje s obzirom da sam godinama vid pratila upravo kod Vas. Od samog početka pa sve do prije par godina dok niste otišli na Sv. Duh. Unaprijed zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

carski rez kratkovidnost
Dean Šarić
Poštovana,

brojna istraživanja su pokazala da visoka kratkovidnost nije indikacija za carski rez. Ima i drugih mišljenja, no ona su u manjini.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × 5 =

Back to top button