Maskara mi iritira oči, kako to riješiti?

Poštovani, treba mi savjet, imam osjetljive oči i kad stavim maskaru i sjenku odmah me peku oči ili pocrvene, ili me boli kapak. Imam veoma tanke trepavice i ponekad mi otpadnu 4, tako uvijek. Što da radim po tom pitanju? I ako imam osjetljive oči i lice mi je suho i osjetljivo, koji preparat za čišćenje lica mi preporučate, tj. micelarnu vodu? Koju šminku da koristim po tom pitanju za oči? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

maskara iritira oči
Dean Šarić
Poštovana,

nisam baš upućen u izbor preparata za čišćenje lica, mislim da trebate savjet dermatologa. Što se očiju tiče promijenite šminku dok ne nađete onu koja ne iritira. Otpadanje trepavica može biti vezano za kroničnu upalu vjeđa, pa obavite i oftalmološki pregled.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva + 12 =

Back to top button