Kako spriječiti čestu pojavu halaciona?

Poštovanje, više od godinu dana imam problema s pojavom halaciona. Imala sam tri operacijska zahvata na prvom koji mi se pojavio. Međutim, u zadnjih mjesec dana pojavila su mi se još dva, pa me zanima da li postoji način da ih se riješim na duži vremenski period i da li ih može uzrokovati neka alergija ili slab imuni sistem? Koristila sam 2 tjedna Tobrex mast, ali mi nije pomogla. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

halacion, chalazion, pojava halaciona
Dean Šarić
Poštovana,

kronični blefaritis jedan je od najtvrdokornijih problema za riješiti u oftalmologiji. Potrebno je isključiti neki sistemski uzrok, a onda intenzivno antibiotski liječiti upalu. Za to Vam treba iskusan oftalmolog i češći pregledi.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osamnaest + trinaest =

Back to top button