Ima li hladnoća i umor utjecaj na dioptrijski pregled?

Poštovani, upravo sam radio liječnički pregled i dok sam bio kod očnog nisam dobro vidio. Stavio mi je VOD-1.0 VOS-1.0 VOU-1.0. Sad me zanima da li je to opasno i da li su skupe te naočale? Moram napomenuti da je danas bilo hladno -23°C i pješačio sam 3 km. Ima li hladnoća i eventualni umor utjecaj na dioptriju? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

hladnoća, umor, dioptrija, dioptrijski pregled
Dean Šarić
Poštovani,

obična mala kratkovidnost. Cijena naočala ovisi o mnogim stvarima, obiđite par optika i imati ćete bolju predodžbu, a hladnoća i eventualni umor nemaju utjecaj na dioptriju.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × 5 =

Back to top button