Potreban hitan pregled retinologa – koliko smijem čekati?

Poštovani doktore, bio sam na pregledu kod oftalmologa i preporuka je hitan pregled retinologa na klinici. Zanima me koliko dugo smijem čekati i odgađati pregled? Kako radim u prosvjeti da li mogu doći na Sv. Duh petkom popodne ili subotom na hitni pregled i je li potrebna uputnica obiteljskog liječnika?

Anamneza:
Mutni vid na lijevo oko.

Nalaz:
VOD: cc+2,25 Dsph= -1,00 Dcyl ax 90=1,0
VOS: cc+3,00 Dsph= -1,00 Dcyl ax 90=1,0
TOU: 17,3 mmHg.
BM o.u: uredan nalaz do leća koje su diskretno subkapsularno zamućene.
Fundus o.u: PNO jasnih granica, eskavirane c/d=0,5-0,6. Krvne žile uredne, lijevo fibrozna trakcija u makularnom području, susp, ruptura makule.

Dijagnoza:
H35.3 – Ruptura maculae o.sin.
Astigmatismus mixtus o.u.
Presbyopia o.u.
Preporučuje se hitan pregled retinologa na klinici.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

hitan pregled retinologa
Dean Šarić
Poštovani,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

ako je pregled hitan onda se ide odmah na kliniku. Doista u Vašim nalazima ne vidim razloga za hitan pregled. Ruptura makule sa praktično optimalnom vidnom oštrinom je čudan nalaz. Petkom popodne i subotom retinološka ambulanta ne radi, u te ambulante se naručuje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Biotrue kontaktne leće akcija
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

19 − 16 =

Back to top button