Hipertireoza i problemi s vidom?

Poštovani, borim se već 8 godina s hipertireozom. Pijem Athirazol. U zadnje dvije godine imam problema s vidom. Smeta mi jaka svjetlost i sunce, noćna vožnja mi je otežana kao da ne gledam svojim očima, kada sam izložena cjelodnevnom svjetlu imam bol u očima i glavobolju. Bila sam na pregledu kod oftalmologa opće prakse i dao mi je umjetne suze. Sada čekam pregled kod specijaliste jer su me krivo naručili i tamo sam na listi čekanja. Da li je moje stanje zabrinjavajuće ili je to normalna pojava kod hipertireoze? Hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

hipertireoza problemi s vidom
Dean Šarić
Poštovana,

očni simptomi kod hipertireoze mogu biti brojni i puno teži od ovih koje navodite. Svakako posjetite specijalistu jer se većina mogućih težih problema može na vrijeme otkriti. Tireotoksična orbitopatija i sekundarni glaukom samo su neki od mogućih problema.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
1 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × 5 =

Back to top button