Gravesova bolest štitne žlijezde i “izbuljenost” očiju?

Poštovani, nedavno mi je dijagnosticirana bolest štitne žlijezde, Gravesova bolest uz koju često ide i izbuljenost očiju. Doktor mi je rekao da ja to nemam, zanima me može li mi se i to s vremenom pojaviti i mogu li nešto učiniti da to spriječim? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Gravesova bolest, izbuljenost očiju
Dean Šarić
Poštovana,

pojava očnih simptoma može doći u bilo kojem času i prilično je nepredvidljiva. Dvije su stvari bitne: držanje pod kontrolom hormona štitnjače i redoviti pregledi oftalmologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

petnaest − 14 =

Back to top button