Problemi s štitnjačom i povišeni očni tlak

Poštovani, zbog hipertireoze došlo je do otoka vjeđa (nisu klasično izbuljene oči). No, nakon operacije štitnjače (u 09.mj. 2013.g.) gdje je ona u cijelosti odstranjena, nije došlo do nekog znatnijeg poboljšanja, već i do zamućenijeg vida s non-stopnom napetošću u očima, povremenim bolovima (štrecanjima) i suzenjem. Zanima me da li može doći do ozbiljnijih komplikacija zbog tog pritiska u očima, eventualno do oštećenja očnog živca ili gubitka vida? Koja terapija bi bila preporučljiva? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

štitnjača očni tlak, povišeni očni pritisak zbog štitnjače
Dean Šarić
Poštovana,

svakako se morate javiti oftalmologu i to subspecijalisti za glaukom koji će dalje pratiti stanje oka. Naime unatoč operaciji koju navodite, oko može ići dalje prema sekundarnom glaukomu. Vaše stanje zahtijeva kompletnu glaukomsku obradu i praćenje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

20 − 18 =

Back to top button